fbpx

бременност и магнезий

Вие сте бременна? Магнезият е изключително важен по време на бременността!

Предупредителни крампи. Бременните често се будят от внезапни мускулни крампи на прасеца. Причината за тях е най-често недостиг на магнезий. Много бъдещи майки не могат да покрият чрез храненето си увеличената нужда от магнезий, тъй като по време на бременността се увеличава и отделянето на магнезий чрез урината, вследствие на хормоналните промени. Тъй като може да има и други причини за тези крампи, бременните трябва да се консултират с гинеколог при подобни оплаквания.

Обструкции на червата. Гладките мускули на червата често се отпускат по време на бременност. Това е в резултат на увеличените нива на някои хормони. Магнезият може да ускори храносмилането. Здравословното хранене и поемането на много течности също могат да помогнат.

Преждевременни контракции. Допълнителен проблем по време на бременността са преждевременните контракции. Една от възможните причини за тях е магнезиевият дефицит. Следователно, бременните жени с рискова бременност трябва да приемат допълнително магнезий по препоръка на своя гинеколог.

Бебето също се нуждае от магнезий. Нуждите от магнезий се увеличават отново, когато майките кърмят, защото голяма част от минерала се предава на детето чрез кърмата. Магнезият подпомага изграждането на костите на бебето и здравословното развитие на органите му.

Как да се храним по време на бременност?

Първа помощ при оплаквания по време на бременност

Бременност – рискове за майката и детето

Да запазим баланса по време на бременност