fbpx

За съжаление, не всяка бременност протича гладко – някои бъдещи майки трябва да се борят със сериозни здравословни проблеми. В много случаи магнезият може да помогне за минимизирането на рисковете за майката и детето.

Пренаталният стрес може да е опасен

Ако бременните жени са изложени на постоянен стрес, здравето на детето може да бъде в опасност и рисковете от усложнения се увеличават. Според проучванията, жените изложени на стрес са с по-голяма вероятност от спонтанен аборт или преждевременно раждане, съчетано с по-ниско тегло на бебето при раждане. Техните нива на хормона на бременността, прогестерон, са значително по-ниски. Тъй като прогестеронът подтиска контракциите на матката, ниските му нива могат да доведат до спонтанен аборт. Също така има данни, че пренаталният стрес може перманентно да повлияе на здравето на детето: например, деца, чиито майки са имали намалени нива на прогестерон поради стрес, по-често страдат от невродерматит.

Магнезий – понижава стреса

Бременните жени трябва да проучат, най-добре заедно с партньора си, с гинеколога си и дори с работодателя си, причините за постоянния стрес и да се опитат да го намалят, за да защитят нероденото бебе. Магнезият значително ни помага в релаксирането и за това е прекрасен стресо-понижаващ продукт. При тежки случаи на стрес и нервно напрежение, човешкият организъм се нуждае от високи нива на магнезий. В периоди на стрес, минералът носи чувство на спокойствие и лекота.