fbpx

магнезий и пмс

Периодичен недостиг на магнезий

Страдание преди цикъла. Предменструалният синдром (ПМС) причинява дискомфорт при много жени. Оплакванията често започват веднага след овулацията и не приключват преди началото на цикъла – болка в корема, подуване, чувствителни гърди, главоболие, задържане на течности и отоци на краката,   раздразнителност, рязка промяна в настроението. Тези оплаквания влошават качеството на живот. Точната причина за всички тези симптоми все още не е напълно ясна. В последно време все повече внимание се обръща на магнезия и връзката му с ПМС.

Много жени страдат от недостиг на магнезий. По-ниски нива на магнезий са установени при жени, които регулярно страдат от предменструален дискомфорт. Приемът на противозачатъчни хапчета е една от възможните причини: хормоналните контрацептиви могат да увеличат отделянето на магнезий. Проучване на Университета в Грайфсвалд, проведено през 2009 година показва, че не само диабетиците страдат от недостиг на магнезий, но много често и млади жени.

Активна борба срещу ПМС. Адекватният прием на магнезий може да противодейства на появата на типичните симптоми на ПМС. Магнезият релаксира мускулите на матката и може да намали болките в корема преди и по време на менструация. Техники на релаксация, като например йога или тай чи, също могат да помогнат за намаляване на предменструалния дискомфорт. Всяка жена трябва да опита различни методи за релаксиране и да прецени кой най-добре й влияе. В много случаи спортът също може да доведе до облекчение. Регулярните упражнения релаксират мускулите и подобряват кръвообращението.

Product