fbpx

Хора, подложени на стрес, спортисти, жени с предменструални оплаквания, бременни и кърмещи жени, хора, страдащи от мигрена, диабетици – магнезият може да помогне на всички тях.

Жизненоважен, ефективен, успокояващ

Магнезият е застъпен в множество различни процеси в човешкия организъм. Потенциалът му е значително по-голям от това да помага при крампи – последни проучвания показват, че голям брой хора подобряват състоянието си след прием на магнезий. Ето няколко примера.

Силен стрес? Магнезият успокоява

Стресът Ви изтощава: ако непрекъснато имате високи нива на адреналин, всичко за което си мечтаете, е момент спокойствие и ефективен метод на релаксиране.

–> Магнезий и стрес

Спортистите се нуждаят от магнезий

Ако тренирате усилено, чрез потта се губят значителни количества магнезий. Често обичайният прием на храна не може да компенсира тези загуби.

–> Магнезий и спорт

Преодолейте мигрените с магнезий

Главата Ви боли, пулсира, все едно ще се пръсне – мигрената може да е ужасно мъчение. Възможна причина е магнезиев дефицит.

–> Магнезий и мигрена

Повече магнезий, по-малко захар

Много диабетици не приемат достатъчно магнезий. Пациентите с диабет често развиват хроничен магнезиев дефицит, тъй като минералът се изхвърля в големи количества от бъбреците им вследствие на заболяването. Същевременно, магнезият има ключова роля в метаболизма на въглехидратите и нивата на кръвната захар.

–> Магнезий и диабет

Магнезият помага при предменструален синдром

Предменструалният синдром (ПМС) се изразява с различни по тежест симптоми. В дните преди цикъла се появяват промени в настроението, подуване на краката, болезненост в гърдите и много други оплаквания.

–> Магнезий и ПМС

Бременност?

Магнезият е изключително важен при бременност. Заедно с желязото и калция, той е от минералите с най-голяма важност през бременността – и за майката, и за бебето. Адекватният прием на магнезий може да намали риска от мускулни крампи и подпомага правилното развитие на плода.

–> Магнезий и бременност