fbpx

Всеизвестно е, че по време на бременността тялото ни има нужда от по-голямо количество витамини, минерали и микроелементи от обичайното. Един от най-важните елементи сред тях е магнезият, отговорен и жизнено необходим за правилното функциониране на нервната система и мускулите. Нужен е също за производство на енергия от клетките, тъй като поддържането на нивата му в норма ускорява метаболизма и оказва благотворно влияние на сърдечно-съдовата система.

Дневните нужди от магнезий при жените са 300-400 мг, но в периода на бременност това количество логично се увеличава. Недостигът му в организма на бъдещата майка може да причини сериозни проблеми. Повишените маточни контракции са сериозна заплаха, особено когато са продължителни и чести. Те могат да станат причина за спонтанен аборт или преждевременно раждане. Друго възможно усложнение е отлепването на плацентата, при което настъпва остра кръвозагуба с голям риск за плода и майката.

Дефицитът на магнезий може да се установи чрез кръвно изследване, но има и симптоми, които го показват: крампи в прасците или други мускулни групи, главоболие, безсъние, повишена тревожност, умора и нарушения в паметта. Липсата на този жизненоважен минерал може да доведе и до сърдечно-съдови нарушения като тахикардия, аритмия, хипертония и циркулаторни нарушения.

Профилактиката на магнезиевия недостиг по време на бременност включва прием на относително богати на този елемент храни като ядки, фасул, банани, риба и др., но поради повишената необходимост и при съвременния начин на хранене все по-често се налага прием на магнезий под формата на таблетки и по съвета на наблюдаващия лекар.

Водещ фактор за ефективността на приетия магнезия е степента на неговата абсорбция в тялото. Тя зависи от индивидуалната нужда на организма, от концентрацията и от вида на магнезиевите съединения. При повечето препарати магнезиевите йони са свързани със соли.

Биолектра магнезий се различава от всички тях! Biolectra Magnesium 243mg forte е съвременен продукт, произведен по уникална топо-технология, която е патентована и създадена от Hermes Arzneimittel. Тя осигурява отлична разтворимост на таблетките, гарантира 100% абсорбция от организма и дълготрайно действие на биоактивните съставки през денонощието. Чрез топо-технологията магнезиевите йони са стабилизирани и при разтварянето на продукта настъпва незабавното им усвояване от организма. Това помага на бъдещите майки да осигурят бързо и пълноценно необходимата дневна потребност от магнезий.

Biolectra Magnesium 243mg  се предлага под формата на ефервесцентни таблетки в два освежаващи приятни плодови вкуса – лимон и портокал. Съдържанието на 1 таблетка е 243 мг. активни магнезиеви йони.

Продуктът е подходящ за възрастни и деца над 6 години, може да се приема от бременни жени и диабетици. Винаги се консултирайте със своя лекар, когато имате оплаквания по време на бременност и обсъждайте с него нуждите от магнезий или други добавки за здравето. 

 

 

Магнезият в подкрепа на бъдещата майка