fbpx

Лято е, слънцето е в небето, хубавото време те приканва да излезеш…но дали си готов със своето лятно тяло? Приготви се за шеметен сезон с нашите съвети и не забравяй да се погрижиш за себе си.

Да се заредим с енергия

През пролетта и лятото се активизираме да спортуваме, защото хубавото време ни приканва да бъдем по-активни и да прекарваме повече време навън сред природата. Независимо дали тичаме, караме велосипед, плуваме, играем футбол или просто се разхождаме продължително, нашите мускули имат нужда от енергия, за да придвижват тялото ни. Техният доставчик на енергия се нарича АТФ (аденозин трифосфат), който в мускулите е под формата на магнезиев-АТФ комплекс. Същевременно, мускулите могат да използват високоенергиен магнезиев-АТФ само ако нивата на магнезий са достатъчни. Минералът играе ключова роля в енергийния метаболизъм и ако нивата на магнезий са ниски, мускулните клетки не могат да покрият напълно енергийните си изисквания, от което спада производителността им.

Искаме да изглеждаме като спасител на плажа

Искаме да сме с плочки на корема и оформени бицепси и започваме да тренираме по-усилено още през пролетта. Колкото по-интензивно и продължително тренираме обаче, толкова по-висок е рискът от прекомерна загуба на магнезий. Нормалното хранене не може да възстанови напълно тези загуби, затова е необходимо допълнително приемане на магнезиеви продукти. Схващанията на прасеца и мускулните трептения могат да бъдат първите признаци за недостиг на магнезий.

Стоенето на слънце също може да доведе до загуба на минерали

Самото стоене на слънце през лятото също може да доведе до загуба на магнезий.  Колкото повече витамин D приемаме през кожата си, печейки се на слънце, толкова по-голяма е загубата на магнезий. Това прави приемът на магнезий още по-важен за летния сезон.

Как да си набавим нужния магнезий?

  • Богати източници на магнезий са зърнените храни, ядките, семената и зеленолистните растения.
  • Допълнителният прием на качествен магнезиев продукт като Биолектра магнезий може да помогне да си възвърнете бързо ценният минерал, а с него и енергията, спокойствието и добрият сън. Само една ефервесцентна таблетка на ден от висококачественият немски продукт Biolectra Magnesium 243 е достатъчна, за да зареди вашия организъм и да ви помогне да се отърсите от стреса, да спите по-добре и да бъдете по-активни през цялото лято.

Водещ фактор за ефективността на магнезия е степента на неговата абсорбция в тялото. Тя зависи от индивидуалната нужда на организма, но също така от степента на концентрацията и вида на магнезиевите съединения. Biolectra Magnesium 243 е произведен по уникална патентована топо-технология. Тя осигурява отлична разтворимост на таблетките, гарантира абсорбцията от организма и дълготрайно действие на биоактивните съставки непосредствено след приема. Чрез топо-технологията магнезиевите йони са стабилизирани и при разтварянето на продукта настъпва незабавното им усвояване от организма. Biolectra Magnesium се предлага под формата на ефервесцентни таблетки в два освежаващи приятни плодови вкуса – лимон и портокал.

Върховна форма за лятото