fbpx

Когато става въпрос за антистрес програма, може би първото нещо, което ни идва наум, е движение. Защото когато тялото се движи, умът си почива. Тази стара поговорка не е загубила смисъла си и днес. Хубавото е, че към нея можем да прибавим не само съвети за правилно проведена тренировка, а и малко полезни знания за приложението на магнезия.

Точно за да представим на нашите верни последователи малко полезно съдържание, направихме и това кратко видео, в което събрахме двама изключителни професионалисти.

В левия ъгъл на спортната площадка е фитнес инструкторът Кирил Танев, който освен изключителен майстор в своя занаят е и тънък познавач на здравословното хранене и суплементирането.

А в десния е актьорът Ивайло Захариев, нашумял изключително много с ролите си в киното, телевизията и на голямата сцена. За него няма какво друго да кажем, освен, че е един проницателно земен човек и непринуден професионалист, посветен на истинската роля, която всички искаме да играем – преди всичко, да бъдеш добър човек.

 

След извънредното положение на пандемичната обстановка имаме сериозна нужда от раздвижване и без да изглеждаме като „развързани“, директно се отправихме към откритите терени и спортните площадки.

И така, днешната тема ще бъде „Антистрес програма с правилния магнезий“.

Ивайло Захариев призна, че преди да започне да ползва магнезия на Биолектра е страдал от крампи. Сега се е подготвил със сериозни въпроси, на които Кирил бе предизвикан да отговори – как да се предпазим от крампите и неудобната обстановка на стресовата ситуация и как ни помага магнезият за това? Защо се появяват неприятните схващания, когато работим твърде дълго в седнало положение? Каква би трябвало да бъде дневната доза магнезий, която да приемаме? И още полезни въпроси.

Кирил Танев от своя страна отговори изключително компетентно като подчерта, че има различни и фактори в съвременния начин на  живот, които водят до ускореното отделяне на магнезия от тялото ни.

Те са:

  • Небалансирана диета;
  • Стрес;
  • Употреба на диуретици и лаксативи;
  • Употреба на алкохол;
  • Тютюнопушенето;
  • Интензивни тренировки;

Липсата на магнезий на работното място се проявява предимно заради храната – небалансирано хранене, джънк фууд, храна, бедна на хранителни нутриенти, стресът на работа… и други различни фактори.

Имаме по-здрав сън и нерви, защото магнезият участва в синтеза на серотонина, това е т.нар. хормон на щастието. Серотонинът също се превръща и в мелатонин, който пък играе водеща роля за качеството на съня. Така че магнезият участва в ключови за човешкото здраве механизми.

На ден е добре да приемаме приблизително между 250-350 милиграма чисти магнезиеви йони. Ако обърнем внимание на опаковката на Биолектра – на всяка от тях е показано точно колко чисти магнезиеви йони съдържа. Вижте наличностите в най-близката аптека или онлайн тук.

Вижте и другите отговори на Кирил Танев и после се насладете на демонстрация на кръгова тренировка за цялото тяло.


Очаквайте още от съветите на Кирил Танев и в следващите ни статии и епизоди. А ако искате да видите как да влезем във форма за лято 2020 можете да видите първата серия с Кирил!

Останете с нас и „Наздраве с Биолектра“!

Съветите на Кирил Танев – серия 2 Антистрес програма с правилния магнезий